Közelítjük a szereplőket! – Közelíts Te is!

Ajánld nekünk személyi jövedelemadód 1%-át!

A Pécsi Kosárközösséget működtető Közelítő Egyesülettel a tavalyi évben elindítottunk egy kísérleti rövid ellátási lánc modellt, amelyben a közepes méretű termelőket és a szociális ágazatban dolgozókat kötjük össze, hogy szolidáris élelemrendszereket fejlesszünk, hogy a töredezett társadalom egyes rétegeit közelebb hozzuk egymáshoz, hogy az egészséges élelmiszer ne kiváltság legyen, hanem alapfeltétel az élethez. Csakúgy, mint a lakhatás és az energia.

Hisszük, hogy a közös érdekünk olyan közösségek létrehozása és működtetése, amelyek demokratikus keretek között, a profitérdeket meghaladó, a közösségek és közjó hosszútávú érdekeit szem előtt tartva cselekednek.

Számunkra az élelem önrendelkezés, a szolidáris élelem rendszerek, az ökológiai mezőgazdaság, és a cselekvő közösségek fejlesztése a jövő záloga.

 

Az idei évben vásárlói csoportok létrehozására fókuszálunk az Erősödő Civil Közösségek támogatásának köszönhetően.

A vásárlói csoportok célja, hogy olyan módon fejlesszünk rövid ellátási láncokat (közvetlenül a termelőktől juttassuk el a fogyasztási cikkeket a fogyasztóknak), amelyben a közösségi részvétel erőforrásai visszacsatornázódnak a termelőkig, hatással vannak a termelésre, nem csak a termelők számára méltányos jövedelem formájában. A vásárlói csoportok visszajelzéseik révén aktívan tudják formálni a kínálatot, a termesztéstechnológiát, hogy egy átlátható élelem rendszert fejlesszünk, amely képes elmozdulni az ökológiailag fenntartható mezőgazdasági gyakorlatok felé.

Az élelem rendszereink átformálásához egyszerre van szükség a hazai termelőkkel való szolidaritásra, a tudatos fogyasztásra és nyomásgyakorlásra is. Nyakunkon az ökológiai válság. Részvételre van szükség fogyasztói és termelői oldalról egyaránt.

Közelíts te is!

Hogyan tudod személyi jövedelemadód 1%-át felajánlani a legegyszerűbben?

  1.  Lépj be az eszja oldalra Ide kattintva
  2. Az 1+1% felajánlás nyilatkozatnál kattints a Nyilatkozom gombra
  3. Bemásolhatod az adószámunkat a civil kedvezményezett adószáma mezőbe: 18299009-2-02
  4. VAGY a Kereső megjelenítése gombra kattintva elég a nevünket beírnod: Közelítő Egyesület
  5. Küldd be két gombnyomással

 

Ha nem nekünk adod, add másnak! Csak ne feledkezz meg róla!